Åreknuter oppstår vanligvis på legger og lår og sees som blålige, ujevne hevelser under huden. Åreknuter kan også legge seg på andre steder på kroppen, som for eksempel i underlivet. Åreknuter er ikke farlige, men de kan føre til hevelse, ubehag og smerter i bena. 

Illustrasjonsfoto av kvinneben uten synlige åreknuter. Illustrerer behandling av åreknuter.

Foto: © Shutterstock

Hva er åreknuter?

Åreknuter (varicer) er knuteformede eller slyngede utvidelser av de store blodårene som ligger rett under hudoverflaten.

Rundt 30 prosent av befolkningen har åreknuter. Eldre er spesielt utsatt. Fire ganger så mange kvinner som menn blir behandlet for åreknuter. Enkelte opplever at åreknuter oppstår i forbindelse med graviditet.

De fleste som har åreknuter har ikke behov for behandling. Når åreknutene fører til ubehag og smerter kan det være riktig å få fjerne dem.

Spesialisthospitalet fjerner åreknutene på en skånsom og effektiv måte. Kirurgene våre har lang erfaring med behandling av åreknuter. De bruker de beste og mest moderne metodene.  Dette reduserer risikoen for komplikasjoner.

Gratis konsultasjon
Hvis du vurderer plastikkirurgisk rekonstruksjon får du en gratis konsultasjon på poliklinikken vår.  Her legger vi en plan for behandlingen og inngrepet, og du får du svar på spørsmålene du har.

Få informasjon om priser og bestilling av time

Spesialisthospitalet er et privat sykehus som tar imot privatbetalende pasienter. Vi har dessverre ikke avtale med det offentlige om behandling for åreknuter. Hvis du har helseforsikring som dekker behandlingen kan du kontakte forsikringsselskapet ditt og gi beskjed om at du vil opereres hos oss.

 • Priser

  Vi tilbyr konkurransedyktige priser på en rekke behandlinger innen plastikkirurgi, håndkirurgi og rekonstruksjon etter brystkreft.
  Les mer
 • Gratis konsultasjon

  Vi har kort ventetid på våre behandlinger. Bestill en gratis konsultasjon på poliklinikken vår. Les mer
 • Dette bør du vite

  Spesialisthospitalet er et privat sykehus, med noen av landets ledende og mest erfarne kirurger. Les mer