Illustrasjonsfoto med kirurg ved Spesialisthospitalet som står med munnbind og operasjonsbriller.

Du har tre års inngrepsgaranti når du får lagt inn silikonproteser i brystene på Spesialisthospitalet.

I praksis betyr det at vi gjennomfører ny operasjon kostnadsfritt for deg hvis det er nødvendig. Følgende må ligge til grunn for at inngrepsgarantien skal gjelde:

 • Utskiftning av skadet protese som må være påvist med MR.
 • Reoperasjon på grunn av protesekapsel utover det som er ønskelig (Baker 3-4)*.

Det vil alltid dannes en kapsel rundt silikonprotesen. Noen ganger kan kapseldannelsen større enn vanlig. Da blir brystene runde som tenningsballer noe som kan være svært smertefullt.

Garantien gjelder for førstegangsoperasjon av silikonprotese som er utført på Spesialisthospitalet. Garantien blir ikke forlenget ved reoperasjoner som for eksempel bytte av tidligere implanterte brystproteser eller lignende. Garantien gjelder kun for operasjon med innleggelse av samme type brystprotese, form og størrelse.

For at garantien skal være gyldig er det viktig at du som pasient oppfyller disse kravene:

 • Du har fulgt de medisinske pålegg som gis av klinikken i forbindelse med brystoperasjonen.
 • At du har tatt kontakt med Spesialisthospitalet omgående og eventuelt gjennomfører konsultasjon og undersøkelse etter avtale med Spesialisthospitalet.
 • At du ikke har vært gravid eller ammet i garantiperioden på tre år.

Garantien gjelder kun inngrep som er gjennomført på Spesialisthospitalet. Inngrepsgarantien gjelder ikke for proteser lagt inn ved andre klinikker eller ved graviditet eller amming i garantiperioden.

 

* Bakerklassifikasjonen er en klassifikasjon av protesekapsel. Bakergrad 1 og 2 er en tynn kapsel uten smerter og uten missforming av brystet. Bakergrad 3-4 er en tykk kapsel, ofte assosiert med smerter og større misdannelse av protesen.

 • Priser

  Vi tilbyr konkurransedyktige priser på en rekke behandlinger innen plastikkirurgi, håndkirurgi og rekonstruksjon etter brystkreft.
  Les mer
 • Gratis konsultasjon

  Vi har kort ventetid på våre behandlinger. Bestill en gratis konsultasjon på poliklinikken vår. Les mer
 • Dette bør du vite

  Spesialisthospitalet er et privat sykehus, med noen av landets ledende og mest erfarne kirurger. Les mer