Bløtvevssvulster er en samlebetegnelse på godartede og ondartede svulster som oppstår i forskjellige typer binde- og støttevev.

Det finnes mange ulike bløtvevssvulster som kan eller bør fjernes.

Spesialisthospitalet tilbyr fjerning av bløtvevssvulster. Vi utfører også rekonstruksjon i etterkant ved behov. Kirurgene våre har lang erfaring med håndkirurgi og operasjon av hender. De bruker de beste og mest moderne metodene. Det reduserer risikoen for komplikasjoner.

Få informasjon om priser og bestilling av time

Diagnose

Det er fastlegen som setter diagnosen og gir deg henvisning, slik at du kan få fjernet svulsten hvis det er ønskelig.

 • Forutsetninger for inngrepet

  Spesialisthospitalet er et privat sykehus. Vi har for øyeblikket ikke avtale med det offentlige for denne behandlingen. Det betyr at du må betale for behandlingen selv. Hvis du har helseforsikring som dekker behandlingen kan du kontakte forsikringsselskapet ditt og gi beskjed om at du vil opereres hos oss.

  Det er 18 års aldersgrense for dette inngrepet. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med fjerning av bløtvevssvulster fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

 • Forberedelser til operasjonen

  Det er viktig at du er godt forberedt til operasjonen slik at resultatet blir optimalt.

  Les hvordan du best forbereder deg til operasjonen.

 • Om operasjonen

  Bløtvevssvulstene arter seg forskjellig og vi utfører operasjonen ut fra hva som er best i det enkelte tilfelle. Etter at svulsten er fjernet syr vi igjen snittet med en tråd og legger på bandasje.

  Hvis svulsten er stor kan det være riktig å gjøre en rekonstruksjon. Dette diskuterer vi med deg i forkant av operasjonen.

  Selve operasjonen tar fra 10 til 60 minutter, inkludert eventuell rekonstruksjon.

  Smerter

  Etter operasjonen får du smertestillende tabletter hvis du har vondt. Som smertestillende bruker vi vanligvis Paracetamol. Hvis du holder hånden høyt vil du få mindre smerter.

 • Hjemme igjen

  Det er viktig at du holder hånden høyt de første fem dagene etter operasjonen for å unngå hevelse.

  Fem dager etter operasjonen kan du fjerne bandasjen og bruke vanlig plaster over såret. Etter to uker kommer du til oss og fjerner stingene.

  All kirurgi etterlater arr i varierende grad. Unngå direkte sollys på arret etter at bandasjen er fjernet. Bruk solkrem med høy solfaktor ved opphold i sol.

  Sykemelding

  De fleste er sykemeldt mellom to og fire uker etter inngrepet, men dette er avhengig av hva slags jobb du har.

 • Pris

  Les hva det koster for fjerning av bløtvevssvulster på Spesialisthospitalet her.

  Prisen inkluderer konsultasjon på poliklinikken, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller.

  Uansett hvilken behandling du ønsker er konsultasjonen det første steget på veien. Den sikrer at du får riktig behandling og at vi finner frem til den metoden som er best for deg.

  Vi har kort ventetid for fjerning av bløtvevssvulster. Bestill en gratis konsultasjon på poliklinikken vår her.

 • Har du spørsmål eller ønsker du mer informasjon?

  Ring oss på 485 09 570 eller send en e-post til post@spesialisthospitalet.no. Vi hjelper deg gjerne!

  Ifølge forskrift om markedsføring av kirurgiske inngrep kan vi ikke vise før-og-etter-bilder av dette inngrepet på nettsiden vår. Les mer om før-og-etter-bilder her. Våre dyktige kirurger vil vise deg før-og-etter-bilder på konsultasjon her hos oss på Spesialisthospitalet.

 • Priser

  Vi tilbyr konkurransedyktige priser på en rekke behandlinger innen plastikkirurgi, håndkirurgi og rekonstruksjon etter brystkreft.
  Les mer
 • Gratis konsultasjon

  Vi har kort ventetid på våre behandlinger. Bestill en gratis konsultasjon på poliklinikken vår. Les mer
 • Dette bør du vite

  Spesialisthospitalet er et privat sykehus, med noen av landets ledende og mest erfarne kirurger. Les mer