Triggerfinger kjennetegnes ved at en finger henger seg opp i bøyd posisjon.

Årsaken til triggerfinger er et fortykket parti på en av de lange fleksorsenene. Denne senen ligger under den første, faste delen av fleksorseneskjeden når fingeren er rett, men hvis senen er fortykket kan den bli liggende foran åpningen til seneskjeden (ringligamentet) når du bøyer fingeren. Dermed kiler fortykkelsen seg fast i åpningen til seneskjeden når du forsøker å rette fingeren ut igjen.

Spesialisthospitalet tilbyr behandling for triggerfinger. Kirurgene våre har lang erfaring med håndkirurgi, og bruker de beste og mest moderne metodene. Det reduserer risikoen for komplikasjoner.

Få informasjon om priser og bestilling av time

Forekomst

Triggerfinger er en av de vanligste lidelsene som blir behandlet med håndkirurgi.

Symptomer

Symptomene er klassiske og omfatter smerter, bevegelsesinnskrenkning og en følelse av «sprettfinger».

Behandling

Hvis du har triggerfinger kan du forsøke å strekke fingeren kraftig ut eller rette ut fingeren med den andre hånden slik at du igjen kan bevege den fritt. Nattskinne eller endring av bevegelsesmønster kan også være til hjelp. Noen har også god effekt av Ibux eller injeksjon med kortison.

Hvis dette ikke fungerer må triggerfingeren opereres.

 • Forutsetninger for inngrepet

  Spesialisthospitalet er et privat sykehus. Vi har for øyeblikket ikke avtale med det offentlige for denne behandlingen. Det betyr at du må betale for behandlingen selv. Hvis du har helseforsikring som dekker behandlingen kan du kontakte forsikringsselskapet ditt og gi beskjed om at du vil opereres hos oss.

  Det er 18 års aldersgrense for denne behandlingen. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med behandling for triggerfinger fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

 • Forberedelser til operasjonen

  Det er viktig at du er godt forberedt til operasjonen slik at resultatet blir optimalt.

  Les hvordan du best forbereder deg til operasjonen

 • Om operasjonen

  Vi gjør et snitt i håndflaten og spalter vanligvis første ringbånd (båndet som holder bøyesenen på plass) til den aktuelle fingeren. Når vi spalter dette ringbåndet får den fortykkede senen fritt rom til å bevege seg som vanlig.

  Til slutt syr vi igjen snittet i huden med en tråd og legger på bandasje.

  Selve operasjonen tar 10 – 15 minutter.

  Hvis du ikke bøyer og strekker fingrene blir de stive. Derfor er det viktig at du allerede den andre dagen etter operasjonen starter med regelmessige øvelser hvor du beveger fingrene.

  Smerter

  Etter operasjonen får du smertestillende tabletter hvis du har vondt. Som smertestillende bruker vi vanligvis Paracetamol.

  Hvis du holder hånden høyt vil du få mindre smerter.

 • Hjemme igjen

  Det er viktig at du holder hånden høyt de første fem dagene etter operasjonen for å unngå hevelse.

  Fem dager etter operasjonen kan du fjerne bandasjen og bruke vanlig plaster over såret. Etter to uker kommer du til oss og fjerner stingene.

  All kirurgi etterlater arr i varierende grad. Unngå direkte sollys på arret etter at bandasjen er fjernet. Bruk solkrem med høy solfaktor ved opphold i sol.

  Sykemelding

  De fleste er sykemeldt i rundt fire uker etter inngrepet men dette er avhengig av hva slags jobb du har.

 • Pris

  Les hva det koster for behandling av triggerfinger på Spesialisthospitalet her.

  Prisen inkluderer konsultasjon på poliklinikken, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller.

  Uansett hvilken behandling du ønsker er konsultasjonen det første steget på veien. Den sikrer at du får riktig behandling og at vi finner frem til den metoden som er best for deg.

  Vi har kort ventetid for behandling av triggerfinger. Bestill en gratis konsultasjon på poliklinikken vår her.

 • Har du spørsmål eller ønsker du mer informasjon?

  Ring oss på 485 09 570 eller send en e-post til post@spesialisthospitalet.no. Vi hjelper deg gjerne!

  Ifølge forskrift om markedsføring av kirurgiske inngrep kan vi ikke vise før-og-etter-bilder av denne behandlingen på nettsiden vår. Les mer om før-og-etter-bilder her. Våre dyktige kirurger vil vise deg før-og-etter-bilder på konsultasjon her hos oss på Spesialisthospitalet.

 • Priser

  Vi tilbyr konkurransedyktige priser på en rekke behandlinger innen plastikkirurgi, håndkirurgi og rekonstruksjon etter brystkreft.
  Les mer
 • Gratis konsultasjon

  Vi har kort ventetid på våre behandlinger. Bestill en gratis konsultasjon på poliklinikken vår. Les mer
 • Dette bør du vite

  Spesialisthospitalet er et privat sykehus, med noen av landets ledende og mest erfarne kirurger. Les mer