Hvis du har rekonstruert bryst som følge av brystkreft kan vi lage en brystvorte på det nye brystet ved hjelp at ditt eget vev.

Når den nye brystvorten er på plass tatoverer vi omkretsen slik at det blir mest mulig autentisk.

Spesialisthospitalet tilbyr rekonstruksjon av brystvorte. Våre kirurger har lang erfaring med rekonstruksjon av bryst etter brystkreft. De bruker de beste og mest moderne metodene. Dette reduserer risikoen for komplikasjoner.

Les mer om behandlingene våre og rekonstruksjon av bryst etter brystkreft.

Gratis konsultasjon

Hvis du vurderer rekonstruksjon av bryst får du en gratis konsultasjon på poliklinikken vår. Her legger vi en plan for behandlingen og inngrepet, og du får du svar på spørsmålene du har.

Få informasjon om priser og bestilling av time

 • Forutsetninger for inngrepet

  Spesialisthospitalet er et privat sykehus. Vi har for øyeblikket ikke avtale med det offentlige for brystvorterekonstruksjon. Det betyr at du må betale for behandlingen selv. Hvis du har helseforsikring som dekker behandlingen kan du kontakte forsikringsselskapet ditt og gi beskjed om at du vil opereres hos oss.

  Det er 18 års aldersgrense for behandlingen. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med brystvortekonstruksjon fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

 • Før inngrepet

  Rekonstruksjon av brystvorte er et mindre kirurgisk inngrep og krever ingen forberedelser.

  Du kommer til oss på morgenen og kan reise hjem samme dag.

 • Om inngrepet

  Du får lokalbedøvelse og er våken under inngrepet.

  Vi benytter huden som er på brystet til å lage brystvorten.

  Huden vi bruker til å lage brystvorten er i utgangspunktet flat. Etterhvert vil den trekke seg sammen og krympe. Derfor kan det ta litt tid før du ser det endelige resultatet.

  Selve inngrepet tar rundt en time og du kan reise hjem rett etter inngrepet. 

 • Etter inngrepet

  Etter operasjonen skal du bruke en beskyttende bandasje. Bandasjen bidrar til å unngå trykk på brystvorten. Du bør også bruke en god støtte-BH som ikke er for stram.

  Som regel er det ingen smerter forbundet med inngrepet og du trenger sannsynligvis ikke smertestillende medisiner etter inngrepet.

 • Hjemme igjen

  Du bør unngå å dusje den første uken. Etter en ukes tid kan du dusje som vanlig, men det er viktig at du lar arret lufttørke.

  Mellom åtte og tolv uker etter operasjonen kommer du til oss for å få tatovert farge rundt brystvorten slik at begge brystene blir så like som mulig. Dette er et kortvarig inngrep som vi gjør med lokalbedøvelse.

  All kirurgi etterlater arr i varierende grad. Unngå direkte sollys på arret etter at bandasjen er fjernet. Bruk solkrem med høy solfaktor ved opphold i sol.

  Les mer om tatovering av brystvorte her

 • Oppfølging og kontroll

  Du får time for kontroll hos oss mellom åtte og tolv uker etter inngrepet. Vanligvis gjør vi kontrollen samtidig som tatovering av brystvorten.

 • Eventuelle komplikasjoner

  All kirurgi er forbundet med risiko for komplikasjoner. Risikoen for å rekonstruere brystvorten anses å være relativt liten. Det er imidlertid viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får i forbindelse med inngrepet.

 • Pris

  Les hva det koster for brystvorterekonstruksjon på Spesialisthospitalet her.

  Prisen inkluderer konsultasjon på poliklinikken, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller.

  Uansett hvilken behandling du ønsker er konsultasjonen det første steget på veien. Den sikrer at du får riktig behandling og at vi finner frem til den metoden som er best for deg.

  Vi har kort ventetid for brystvorterekonstruksjon. Bestill en gratis konsultasjon på poliklinikken vår her.

 • Har du spørsmål eller ønsker du mer informasjon?

  Ring oss på 485 09 570 eller send epost til post@spesialisthospitalet.no. Vi hjelper deg gjerne!

  Ifølge forskrift om markedsføring av kirurgiske inngrep kan vi ikke vise før-og-etter-bilder av brystvorterekonstruksjon på nettsiden vår. Les mer om før-og-etter-bilder her. Våre dyktige kirurger vil vise deg før-og-etter-bilder på konsultasjon her hos oss på Spesialisthospitalet.

 • Priser

  Vi tilbyr konkurransedyktige priser på en rekke behandlinger innen plastikkirurgi, håndkirurgi og rekonstruksjon etter brystkreft.
  Les mer
 • Gratis konsultasjon

  Vi har kort ventetid på våre behandlinger. Bestill en gratis konsultasjon på poliklinikken vår. Les mer
 • Dette bør du vite

  Spesialisthospitalet er et privat sykehus, med noen av landets ledende og mest erfarne kirurger. Les mer